Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

CITY OF LONDON & WESTMINSTER

TÄLLE SIVULLE VIELÄ MUUTOKSIA!

Joka on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään - sanotaan. Lontoo on todellinen maailman pääkaupunki, jonka monikulttuurisuuden ja vaikuttavuuden rinnalla jopa New York kalpenee. Lontoo hemmottelee jokaista omalla tavallaan; Oxford Street on himoshoppailijan pyhäkkö, museot ja maailmanluokan musikaalit vetävät kulttuurista innostuneita puoleensa ja jalkapalloa voivat urheiluhullut kätevästi seurata historiallisissa pubeissa olutlasin kera. Eikä pidä unohtaa kaupungin vilkasta ilta- ja yöelämää.

Lontoon tietyissä kaupungin osissa vallitsee hektinen suurkaupungin tunnelma. Varsinkin Oxford Street kuhisee ihmisiä melkeinpä vuorokaudenajasta riippumatta. Ja kuten yleensä suurkaupungeissa, myös Lontoossa liikenne on varsin ruuhkainen ja ydinkeskustan alueella erittäin ruuhkainen.

Peli kattaa alueisiinsa, joissa hahmoilla on lupa asua ja liikkua*, Lontoon Cityn, Westminsterin, Kensington ja Chelsean hallintoalueet sekä Thamesin eteläpuolella olevan Southwarkin ja Lambethin kaupunginosat. Thamesin pohjois- ja Cityn itäpuolella olevat kaupunginosat tunnetaan nimellä East End ja länsipuolella olevat nimellä West End. Viimeksi mainitun keskeisimmän osan muodostaa välittömästi Cityn länsipuolella sijaitseva Westminster (City of Westminster).

* sääntö ei ole kuitenkaan niin tarkka, etteikö alueen ulkopuolellakin voisi asua

Aivan kuten New Yorkilla on Vapaudenpatsaansa ja Pariisilla Eiffel-torninsa, on Lontoolla oma symbolinsa; kellotorni Big Ben. Toinen turisteja luokseen houkutteleva lontoolainen maamerkki on kuningasperheen asuinpaikka, Buckinghamin palatsi. Sen kuuluisat vartijat vahdinvaihtoineen ovat erityisesti kaupungissa vierailevien suosikkeja. Kolmas symboli on viktoriaanisen ajan taidonnäyte, Tower Bridge.

Lisää nähtävyyttä tarjoavat Westminster Abbey, Englannin tärkein ja yksi maailman kuuluisimmista kirkoista, Thamesin varrella oleva parlamenttitalo, jonka yhteydessä pääsee ihastelemaan kuuluisaa kellotornia, yli sadan metrin korkeuteen nouseva London Eye, joka antaa upeat näkymät Lontooseen yläilmoista, sekä vierailemisen arvoinen Piccadilly Circus.

 

Kun tahtoo päästä pois ruuhkaisilta kaduilta tai täpötäysistä kaupoista, kannattaa suunnata johonkin mukavaan puistoon nauttimaan luonnosta ja hiljaisuudesta. Pelialueen suurin puisto on tunnettu Hyde Park, jossa voi käydä veneilemässä Serpentine-järvessä, ratsastamassa Rotten Row'lla tai istumassa iltaa ruokapaikkojen terasseilla. Hyde Park ulottuu aina Serpentineen asti, jonka länsipuolelle jäävät Kensingtonin puutarha ja edesmenneen prinsessa Dianan asunto, Kensingtonin palatsi.

Muita käymisen arvoisia puistoja ovat Regent's Park, Green Park sekä St. James's Park.

 

pub / yökerho
rikollisjengi
rikollisjengi

 

K u v a g a l l e r i a

  

 

©2019 LONDON - suntuubi.com