Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

GREATER    LONDON

Joka on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään - sanotaan. Lontoo on todellinen maailman pääkaupunki, jonka monikulttuurisuuden ja vaikuttavuuden rinnalla jopa New York kalpenee. Lontoo hemmottelee jokaista omalla tavallaan; Oxford Street on himoshoppailijan pyhäkkö, museot ja maailmanluokan musikaalit vetävät kulttuurista innostuneita puoleensa ja jalkapalloa voivat urheiluhullut kätevästi seurata historiallisissa pubeissa olutlasin kera. Eikä pidä unohtaa kaupungin vilkasta ilta- ja yöelämää.

Lontoon tietyissä kaupunginosissa vallitsee hektinen suurkaupungin tunnelma. Varsinkin Oxford Street kuhisee ihmisiä melkeinpä vuorokaudenajasta riippumatta. Ja kuten yleensä suurkaupungeissa, myös Lontoossa liikenne on varsin ruuhkainen ja ydinkeskustan alueella erittäin ruuhkainen.

Pelissä eletään ja liikutaan Suur-Lontoon alueella.

 
pubit baarit yokerhot
kahvilat   ravintolat
 

      

metro-   ja    juna-asemat

Aivan kuten New Yorkilla on Vapaudenpatsaansa ja Pariisilla Eiffel-torninsa, on Lontoolla oma symbolinsa; kellotorni Big Ben. Toinen turisteja luokseen houkutteleva lontoolainen maamerkki on kuningasperheen asuinpaikka, Buckinghamin palatsi. Sen kuuluisat vartijat vahdinvaihtoineen ovat erityisesti kaupungissa vierailevien suosikkeja. Kolmas symboli on viktoriaanisen ajan taidonnäyte, Tower Bridge.

Lisää nähtävyyttä tarjoavat Westminster Abbey, Englannin tärkein ja yksi maailman kuuluisimmista kirkoista, Thamesin varrella oleva parlamenttitalo, jonka yhteydessä pääsee ihastelemaan kuuluisaa kellotornia, yli sadan metrin korkeuteen nouseva London Eye, joka antaa upeat näkymät Lontooseen yläilmoista, sekä vierailemisen arvoinen Piccadilly Circus.

 
museot ruokakaupat vaateliikkeet
sairaala muut   liikkeet poliisilaitos
 

   

   

Kun tahtoo päästä pois ruuhkaisilta kaduilta tai täpötäysistä kaupoista, kannattaa suunnata johonkin mukavaan puistoon nauttimaan luonnosta ja hiljaisuudesta. Pelialueen suurin puisto on tunnettu Hyde Park, jossa voi käydä veneilemässä Serpentine-järvessä, ratsastamassa Rotten Row'lla tai istumassa iltaa ruokapaikkojen terasseilla. Hyde Park ulottuu aina Serpentineen asti, jonka länsipuolelle jäävät Kensingtonin puutarha ja edesmenneen prinsessa Dianan asunto, Kensingtonin palatsi. Muita käymisen arvoisia puistoja ovat Regent's Park, Green Park sekä St. James's Park.

 
hyde   park regent's   park green    park
  st.   james's   park  

 

   

Väestörikkaassa Lontoossa rikollisuus kukoistaa. On aivan arkipäiväistä kuulla ambulanssien, poliisi- ja paloautojen pillien ujellusta päivittäin tai nähdä varustautuneiden poliisien tallustelevan ihmistungoksissa.

Lontooseen on asettunut niin taskuvarkaita, taparikollisia kuin suurempiakin yhteisöjä, joiden toimintaa Lontoon poliisi yrittää kartoittaa ja ehkäistä.

yhteisot

 

©2019 LONDON - suntuubi.com